Postup:
Filety zubáča posolíme, okoreníme a na masle na panvici opečieme z oboch strán, najprv však kožou dole. Zeleninu nakrájanú na tenké plátky taktiež osolíme a okoreníme, napr. vegetou, následne krátko osmažíme na masle.
Zmes mlieka a smotany 1:1, do ktorej pridáme čerstvý rozmarín, za stáleho miešania privedieme k varu. Po tom, ako túto smotanovo mliečnu zmes odstavíme a necháme vychladnúť, ju odložíme na pár hodín do chladničky. Vychladenú ju scedíme a vlejeme opäť do hrnca, do ktorého pridáme mascarpone alebo nátierkový syr – neochutený. Primiešame žĺtok a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Dávame pozor, aby sa nevytvorili hrudky. Mierne osolíme. Na suchej panvici osmažíme čierny sezam a primiešame ho do omáčky.Podávame s klíčkami z čierneho sezamu ;)
Recept zo Zubáča od Ryba Košice pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.
Autor receptu : Miroslava Šimová