< Naspäť na recepty

Pečený zubáč s opekanou zeleninkou a mascarpóne krémom

Tipy od našich fanúšikov

Zoznam ingrediencií

  • Filety zubáč
  • Mlieko
  • Smotana
  • Mascarpone
  • Nátierkový syr
  • Vajíčko
  • Čierny sézam
  • Soľ
  • Vegeta
  • Klíčky z čierneho sézamu

Postup:

Filety zubáča posolíme, okoreníme a na masle na panvici opečieme z oboch strán,  najprv však kožou dole. Zeleninu nakrájanú  na tenké plátky  taktiež osolíme a okoreníme, napr. vegetou,  následne krátko osmažíme na masle.

Zmes mlieka a smotany 1:1, do ktorej  pridáme čerstvý rozmarín, za stáleho miešania privedieme k varu. Po tom, ako túto smotanovo mliečnu zmes odstavíme a necháme vychladnúť, ju odložíme na pár hodín do chladničky. Vychladenú ju scedíme a vlejeme opäť  do hrnca, do ktorého pridáme mascarpone alebo nátierkový syr – neochutený. Primiešame  žĺtok a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Dávame pozor, aby sa nevytvorili hrudky.  Mierne osolíme. Na suchej panvici osmažíme čierny sezam a primiešame ho do omáčky.Podávame s klíčkami z čierneho sezamu ;)

Recept zo Zubáča  od Ryba Košice pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.

Autor receptu : Miroslava Šimová

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty