Postup:
Medailónky z morskej šťuky osolíme, okoreníme a opečieme na panvici do zlatista z oboch strán. Rybku vyberieme a vo výpeku, do ktorého pridáme maslo, opečieme lístky čakanky. Môžeme zmes podliať troškou bieleho vína a zredukujeme omáčku. Podávame na nahriatom tanieri, preliate omáčkou z výpeku.
UHORKOVÉ ŽELÉ
Očistenú uhorku zbavenú jadierok vložíme do mixéra spolu so smotanou, pridáme rozmixované lístky oregana. Vzniknutú tekutinu osolíme a okoreníme, precedíme cez sitko a zahrejeme. Želatínu použijeme podľa návodu a dobre ju premiešame. Zachladíme vo forme alebo v miske na sufle, ktorú vystelieme fóliou. Necháme stuhnúť...
CHRENOVY MOUSSE
Bielko oddelíme od žĺtka, vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu , vmiešame na jemno nastrúhaný chren , osolíme, okoreníme a na koniec opatrne primiešame sneh z bielka .
Čakanku rozoberieme na lístky, blanšírujeme vo vriacej, osolenej vode, vyberieme a uložíme na kuchynskú utierku.
Recept z Medailónkov z morskej šťuky od Ryba Košice pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.
Autor receptu : Miroslava Šimová