< Naspäť na recepty

Medailónky z morskej šťuky s uhorkovým želé a chrenovým mousse

Tipy od našich fanúšikov

Zoznam ingrediencií

  • Medailónky z morskej šťuky
  • Čakanka
  • 1ks vajíčko
  • Šľahačková smotana
  • Maslo
  • Olivový olej
  • Uhorka
  • Oregano
  • Želatína
  • Chren
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup:

Medailónky z morskej šťuky osolíme, okoreníme a opečieme na panvici do zlatista z oboch strán. Rybku vyberieme a vo  výpeku, do ktorého  pridáme maslo, opečieme lístky čakanky. Môžeme zmes podliať troškou bieleho vína a zredukujeme omáčku. Podávame na nahriatom tanieri, preliate omáčkou z výpeku.

UHORKOVÉ ŽELÉ

Očistenú uhorku zbavenú jadierok  vložíme do mixéra spolu so smotanou, pridáme rozmixované lístky oregana. Vzniknutú tekutinu osolíme  a okoreníme, precedíme cez sitko a zahrejeme. Želatínu použijeme podľa návodu a dobre ju premiešame. Zachladíme vo forme alebo v miske na sufle, ktorú vystelieme fóliou. Necháme stuhnúť...

CHRENOVY MOUSSE

Bielko oddelíme od žĺtka,  vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu , vmiešame na jemno nastrúhaný chren , osolíme, okoreníme a na koniec opatrne primiešame  sneh z bielka .
Čakanku rozoberieme na lístky, blanšírujeme vo vriacej, osolenej vode, vyberieme a uložíme na kuchynskú utierku.

Recept z Medailónkov z morskej šťuky od Ryba Košice pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.

Autor receptu : Miroslava Šimová

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty