Postup:
Filety hoki umyjeme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou, prípadne nožom odstránime nečistoty, ktoré sa môžu na rybe nachádzať. Pred grilovaním rybu nasolíme (aby mäso stratilo vodu a bolo pevnejšie) a po 10 minútach grilujeme . Pred grilovaním rozpálime gril. Rybu ešte raz dôkladne osušíme a položíme ju kožou na rozpálený gril.
Gril musí byť vždy poriadne rozpálený, aby sa nám ryba neprilepila. Pokiaľ sa nám ryba lepí na rošt, tak mám pre vás zopár rád a trikov ako si pomôcť aby sa nám ryba neprilepila a zároveň neroztrhala. Jeden z nich je, že použijeme grilovaciu platňu, ktorú pomažeme olejom a grilujeme na nej rybu, ktorú obalíme v hladkej múke. Tak sa nám vytvorí krusta, ktorá sa nám neprilepí a ryba bude chrumkavá. Ďalšia z možností je grilovať rybu na mastnom papieri na pečenie, to je tzv. pečenie v papilote.
Rybu pečieme približne 5 minút na jednej strane, medzitým ako sa ryba pečie ju okoreníme, pridáme bylinky, aby sa teplom uvoľnili esenciálne oleje a pokvapkáme citrónom. Po uplynutí času a vizuálneho skonštatovania, že ryba bude čoskoro hotová , ju otočíme a dopečieme približne minútu. Takto krásne ugrilovanú rybu preložíme na tanier, položíme na ňu plátky masla a pridáme olivový olej , podľa chuti môžeme prisoliť či pridať korenie. Ako príloha je vhodný čerstvý chlebík, či pečené zemiaky na gril.
Prajeme Vám dobrú chuť.