Losos - porcie z filiet - umyjeme, osušíme, okoreníme podľa chuti. Ingrediencie na špíz umyjeme, osušíme a pripravíme na grilovanie - ja som volila na špíz cherry paradajky, cibuľku a nové zemiačiky. Špízy, špargľu, pažítku aj s pukmi osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a vložíme na gril. Grilujeme maximálne 15 minút. Podávame s kvetinovým dipom z PIKNIK jogurtovej tatárskej omáčky.
Kvatinový DIP:
Do Piknik jogurtovej tatárskej omáčky pridáte džem z kvetov (ja som dala sirup z fialiek a džem z damašských ruží), troška medu, horčice, cejlónskej škorice, sušené kvety bazy, cukrový melón nakrájaný na kúsočky a vrch som ozdobila pukmi kvetu pažítky. Podľa chuti môžeme dosoliť a pridať trošku octu:-)
Recept z - Losos porcie z filiet s kožou - od Ryba Košice a PIKNIK jogurtovej tatárskej omáčky pre Vás pripravila naša fanúšička, ktorej zaň ďakujeme.
Autor receptu : Miroslava Šimová