< Naspäť na recepty

Grilovaná šťuka so zeleninou

Kvalitné ryby na gril

Zoznam ingrediencií

  • Morská šťuka steaky
  • cherry paradajky
  • citrón
  • červená paprika
  • rukola
  • rozmarín
  • oregáno
  • soľ
  • koranie
  • olivový olej

Postup:

Morskú šťuku - steaky osušíme, posypeme bielym korením, osolíme. Do mištičky s olivovým olejom pridáme na drobno nakrájané bylinky a nastrúhanú citrónovú kôru. Touto zmesou potrieme z oboch strán steaky zo šťuky. Olejom potrieme aj elektrický gril, na ktorom budeme grilovať rybu a zeleninku. Na rozohriaty gril postupne poukladáme rybu, na krúžky nakrájanú papriku, citrónové krúžky a rozpolené cherry paradajky. Na vrch každého steaku dáme  malý kúkok masla. Rybku aj zeleninu  grilujeme z každej strany cca 3 minúty.  Servírujeme s čerstvým šalátom.

Náš tip ku grilovanému: Ku grilovanému zubáčovi sa skvele hodí svieži dip z PIKNIK jogurtovej tatátskej omáčky, do ktorej stačí pridať nadrobno nasekaný kôpor a dip je hotový:-)

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty