< Naspäť na recepty

Zemiakový šalát so sleďovými filetkami v smotanovej omáčke

Pestré pôstne minútky z rýb

Zoznam ingrediencií

  • 1 ks Sleďové filety v smotanovej omáčke
  • 700g zemiaky
  • 4 PL majonézová omáčka PIKNIK
  • 4 PL biely jogurt
  • 4 ks jarná cibuľka
  • 4ks kyslá uhorka
Postup:
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Varíme tak 7-8 minút, alebo kým zemiaky nie sú mäkké. Scedíme a necháme vychladnúť kým nebudú vlažné. Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
 
Zatiaľ čo sa varia zemiaky, jogurt zmiešame v miske s lyžicou majonézy, potom primiešame zvyšok majonézy aj jogurtu. Pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a uhorky. Pridáme teplé zemiaky, na kúsky nakrájané sleďové filety v smotanovej omáčke a všetko dôkladne premiešame.
 
TIP: Tento šalát môžeme podávať ešte teplý alebo dobre vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
 
 
 
 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty