Postup:
Čerstvého lososa zbavíme kože, orežeme okrajový tuk tak, aby ostal pekný filet lososa. Lososa nakrájame na kocky, ktorými naplníme fóliu do tvaru valčeka. Valček tvarujeme dovtedy, pokiaľ nevznikne pevný vyrovnaný šúľok. Takto upraveného lososa vložíme do mrazničky cca na 2 hodiny. Stuhnutý šúľok zbavíme fólie a na nárezovom stroji krájame na plátky o hrúbke 1 mm.
TIP šéfkuchára: Ak pri tvarovaní valčeka vzniknú vzduchové bublinky, prepichneme ich ihlou.
Zvyšného lososa vložíme do misky, pridáme smotanu (12 % ), vajíčko, korenie, soľ, pomaranč, rozmarín a všetko spolu rozmixujeme.
Lístkovým cestom vystelieme maslom vymastené formičky, ktorÉ naplníme rozmixovanou zmesou z losososa. Pečieme pri teplote 170 °C približne 15 minút
TIP šéfkuchára: Ako pomôcku môžeme použiť mafinové formičky
Servírujeme s jarným šalátom.
Autor receptu : šéfkuchár Lukáš Dőrnhőfer