< Naspäť na recepty

Grilovaná šťuka na bylinkovom masle podávaná na hráškovej kaši s dusenou zeleninou a prosecco omáčkou

Varí šéfkuchár Ryby Košice / Lukáš Dőrnhőfer

Zoznam ingrediencií

  • 400g Medailónky z morskej šťuky
  • 300g Kúpeľná zeleninová zmes
  • 1 ks maslo
  • 0,5kg hrášok
  • 1 ks bylinkové maslo (maslo+bylinky)
  • 5 ks vaječné žĺtky
  • 1 dc smotana na varenie
  • 0,5 dc citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • cukor

Postup:

Medailónky z morskej šťuky osušíme, posypeme bielym korením, osolíme a vložíme na gril panvicu. Z oboch strán opečieme a na záver pridáme bylinkové maslo. Ako prílohu odporúčame Kúpeľnú zeleninovú zmes, ktorá sa svojou rozmanitosťou zloženia a farebnosťou skvelo hodí ku grilovanej rybe. Zeleninu dusíme v malom množstve mierne osolenej vody domäkka. Tekutinu necháme odpariť. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, na záver pridáme maslo. Hrášok podusíme v malom množstve vývaru a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme smotanu a dochutíme. Žĺtky, prosecco, citrónovú šťavu a soľ vložíme do menšej misky a vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli až kým zmes nezhustne. Potom ju vyberieme z vodného kúpeľa a po častiach pridávame maslo. Ak sa zdá, že omáčka príliš zhustla, pridajte do nej malé množstvo prosecca. Prosecco omáčka by mala byť krémovo hustá.

 

Prajeme vám dobrú chuť

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty