Grilujeme s Elou Krídlovou / Zo srdca do hrnca
Od prvých jarných dní sa na grilovanie teší celá rodina.Tentokrát sme sa nezdržiavali zdĺhavou prípravou. Namiesto steakov sme stavili na ryby, ktoré sú na grile hotové raz-dva a k tomu sme pripravili šaláty z čerstvej aj grilovanej zeleniny. Na gril sme vybrali filety s kožou, ktoré sú už pekne vyčistené a tak máte na tanieri pôžitok z grilovania bez dlhého preberania rybích kostí :) Nakombinovala som dve marinády, ktoré vám môžu byť dobrou inšpiráciou. Použili sme tenšie filety zubáča, ktorý má ľahké biele mäso a menšie kúsky, radosť z nich budú mať hlavne deti. Druhou marinádou som natrela filety dúhového pstruha, ktorý má ružové pevné mäso a keď kožu na grile opečiete dochrumkava, bude to dokonalý zážitok.
Postup:
Postup je jednoduchý pri oboch marinádach: bylinky nasekáme, všetky suroviny zmiešame a natrieme na filety ryby z oboch strán. Na rozpálenom grile pripravujeme približne 7-10 minút podľa veľkosti filetu, počas grilovania filety raz otočíme. Pred servírovaním pokvapkáme čerstvou šťavou z citrónu alebo limetky. Ako prílohu odporúčam zemiaky a šalát z čerstvej alebo grilovanej zeleniny.
Prajeme vám dobrú chuť