< Naspäť na recepty

Grilovaný pstruh ružový a zubáč

Ryby na grile rýchlo a jednoducho

Zoznam ingrediencií

  • filety zubáča s kožou
  • filety pstruha dúhového ružového
  • olivový olej
  • 1/2 ČL kurkumy
  • hrsť petržlenovej vňate
  • citrónová šťava
  • korenie štyroch farieb
  • soľ
  • čerstvý rozmarín
  • šťava z limetky

Grilujeme s Elou Krídlovou / Zo srdca do hrnca

Od prvých jarných dní sa na grilovanie teší celá rodina.Tentokrát sme sa nezdržiavali zdĺhavou prípravou. Namiesto steakov sme stavili na ryby, ktoré sú na grile hotové raz-dva a k tomu sme pripravili šaláty z čerstvej aj grilovanej zeleniny. Na gril sme vybrali filety s kožou, ktoré sú už pekne vyčistené a tak máte na tanieri pôžitok z grilovania bez dlhého preberania rybích kostí :) Nakombinovala som dve marinády, ktoré vám môžu byť dobrou inšpiráciou. Použili sme tenšie filety zubáča, ktorý má ľahké biele mäso a menšie kúsky, radosť z nich budú mať hlavne deti. Druhou marinádou som natrela filety dúhového pstruha, ktorý má ružové pevné mäso a keď kožu na grile opečiete dochrumkava, bude to dokonalý zážitok.

Postup:

Postup je jednoduchý pri oboch marinádach: bylinky nasekáme, všetky suroviny zmiešame a natrieme na filety ryby z oboch strán. Na rozpálenom grile pripravujeme približne 7-10 minút podľa veľkosti filetu, počas grilovania filety raz otočíme. Pred servírovaním pokvapkáme čerstvou šťavou z citrónu alebo limetky. Ako prílohu odporúčam zemiaky a  šalát z čerstvej alebo grilovanej zeleniny.

 

Prajeme vám dobrú chuť

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty