Postup:
Predhrejem rúru na 180°C. Rybu poriadne umyjeme a osušíme.V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, štipku galgantu a nadrobno nasekanú medovku.Do väčšej misy nalejeme kešu mlieko a každý kúsok ryby v ňom poriadne ponamáčame. Rybu následne kožou dole položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a potrieme olejovou zmesou. Vrch posypeme jemne podrvenými mandľovými lupienkami. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 13-15 minút.
Hráškové pyré:
Mrazený hrášok uvaríme v osolenej vode. Následne z neho vodu zlejeme a premiestnime ho do mixéra.Pridáme k nemu kokosový olej, tahini, cesnak a kešu mlieko prilievame podľa potreby aby mixér stíhal, no zároveň aby sme pyré nemali príliš tekuté.
Rybku podávame s hráškovým pyré, baby karotkou, farebnou quinoou a prepeličím vajíčkom. Vhodnou prílohou je zelenina, či už ako jednoduchý šalát, alebo si ju ugrilujeme.
Prajeme vám dobrú chuť.
Autor receptu : hitjezdravozit.sk