< Naspäť na recepty

Hoki filety s hráškovým pyré a baby mrkvou

Patrícia Turiničová, autorka blogu hitjezdravozit.sk

Zoznam ingrediencií

  • 2 ks Hoki filety
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • himalájska soľ
  • galgant
  • mandľové lupienky
  • medovka
  • kešu mlieko
  • 1 pohár mrazený hrášok
  • 1 PL tahini
  • 2 PL kokosového oleja
  • cca 1 dcl kešu mlieka

Postup:

Predhrejem rúru na 180°C. Rybu poriadne umyjeme a osušíme.V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, štipku galgantu a nadrobno nasekanú medovku.Do väčšej misy nalejeme kešu mlieko a každý kúsok ryby v ňom poriadne ponamáčame. Rybu následne kožou dole položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a potrieme olejovou zmesou. Vrch posypeme jemne podrvenými mandľovými lupienkami. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry cca na 13-15 minút.

Hráškové pyré:

Mrazený hrášok uvaríme v osolenej vode. Následne z neho vodu zlejeme a premiestnime ho do mixéra.Pridáme k nemu kokosový olej, tahini, cesnak a kešu mlieko prilievame podľa potreby aby mixér stíhal, no zároveň aby sme pyré nemali príliš tekuté.


Rybku podávame s hráškovým pyré, baby karotkou,  farebnou quinoou a prepeličím vajíčkom.  Vhodnou prílohou je zelenina, či už ako jednoduchý šalát, alebo si ju ugrilujeme.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Autor receptu : hitjezdravozit.sk

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty