Postup:
Bielu špargľu olúpeme, konce odrežeme. Špargľu vložíme do vysokej nádoby hrubým koncom nadol. Krátko varíme v osolenej vode. Ak máme radšej restovanú špargľu, môžeme ju orestovať na masle a dochutiť soľou a korením bez predvarenia. Medzitým si pripravíme holandskú omáčku. V hrnci pomaly zohrejeme 200 g masla. Dávame pozor, aby nám maslo neprihorelo. V miske vyšľaháme žĺtky s bielym vínom a vínnym octom, dokým nevznikne jemná penová zmes. Túto zmes opatrne šľaháma ďalej vo vodnom kúpeli, až kým nezhustne. Postupne - za stáleho šľahania - po malých lyžičkách , pridávame roztopené maslo. Vznikne nám hladká, lesklá omáčka, ktorú dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Bielu špargľu s holandskou omáčkou podávame s plátkami pravého lososa.Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!