Postup:
Hoki filety umyjeme a osušíme. Vložíme do bylinného kúpeľa, ktorý si pripravíme z olivového oleja, citrónovej šťavy, kurkumy, soli a čierneho korenia. Odložíme na pol hodinu do chladničky. Mandle namočíme do vlažnej vody a po pol hodine stiahneme z nich šupu. Rozpolíme ich a spolu s filetami opečieme dozlatova na rozpálenej panvici z oboch strán.
Kým sa rybka opeká, pripravíme si batátové pyré. Očistený batátový zemiak nakrájame na malé kusy a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky zcedíme, zalejeme trochou mlieka, pridáme malý kus masla a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Pri servírovaní nezabudnime na štvrťku citróna. Citrónová šťava prepojí sladkú chuť batátového pyré s exotickou chuťou hoka na kurkume a mandliach.
Prajeme vám dobrú chuť!