Na šalát potrebujeme:zmes šalátových listov (lollo rosso, biondo, čakanka, listy baby špenátu),1 mrkvu, 3 šalotky, hrsť húb (shitake alebo hliva ústricová),olivový olej,citrónová šťava,1PL sójovej omáčky,soľ
Postup:
Steaky z tuniaka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Koriandrové semiačka, zelené korenie, horčičné semiačka a zázvor si rozdrtíme v mažiari. Steaky osolíme a okoreníme touto zmesou. Na grilovacej panvici si rozpustíme lyžicu kokosového/olivového oleja a steaky orestujeme z oboch strán (cca 3-4 minúty z každej strany). Tuniaka pokvapkáme citrónovou šťavou. Šalát a huby umyjeme, mrkvu si nastrúhame na julienne (tenké rezančeky), šalotku nakrájame najemno. Na panvici si na olivovom oleji orestujeme šalotky, pridáme nakrájané huby, dochutíme soľou a korením. Dressing si pripravíme zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky a soli. Huby necháme trochu vychladnúť a pridáme do šalátu tesne pred podávaním, aby šalát „nezvädol“.
Autor receptu: Tatiana Leová / Foodbloggerka /