Na cviklový šalát potrebujeme: 8 stredne veľkých uvarených cvikiel, 1 balenie rukoly, 300 g kozieho syra, 4 PL olivového oleja, 2 PL balsamica, vlašské orechy, soľ, čierne korenie.
Postup:
Cviklu uvaríme vopred, necháme vychladnúť. Ošúpeme a nakrájame na kocky. Vysypeme na pekáč, posolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, polejeme balsamicom a olivovým olejom. Rukami dobre premiešame a dáme zapiecť do rúry na 180°C dochrumkava, asi 30 minút. Po upečení navrstvíme na rukolu, posypeme kozím syrom a vlašskými orechami, ktoré opražíme na troche olivového oleja, aby zavoňali.
Filety sumčeka afrického nakrájame na porcie, od prebytočnej vody utrieme servítkou. Dochutíme čiernym korením a trochou soli z oboch strán. Na panvici roztopíme ghee a sumčeka opečieme z každej strany 1-2 minúty. Na každý kúsok ryby dáme ešte plátok masla, prikryjeme a necháme postáť 5 minút. Sumčeka servírujeme so šalátom, prekvapnuté citrónovou šťavou.
Autor receptu: Ela Krídlová Zo srdca do hrnca