Na salsu verde potrebujeme: 4PL olivového oleja, šťavu z ½ citróna, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvé mleté korenie,hrsť petržlenovej vňate, 1-2PL kapár.
Na pyré potrebujeme: 350g balenie mrazeného hrášku, 100g baby špenátu, 1 cibuľu, 100ml sladkej smotany, 100ml zeleninového vývaru, 40g masla, soľ, korenie
Postup:
Salsu verde si pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií. Pokiaľ sa nám zdá konzistencia príliš hustá, prilejeme olivový olej.
Očistíme cibuľu a nakrájame najemno. Na masle speníme cibuľu dosklovita, pridáme hrášok, dochutíme soľou a korením. Prilejeme vývar a smotanu a za občasného miešania uvaríme. Nakoniec primiešame baby špenát, rozmixujeme tyčovým mixérom a v prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Filety z tilapie umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici si necháme rozpustiť maslo a filety orestujeme z oboch strán (cca 3 minúty z každej strany). Nakoniec môžeme filety pokvapkať citrónovou šťavou.
Autor receptu: Tatiana Leová / Foodbloggerka /