< Naspäť na recepty

Tradičná rybacia polievka z kvalitných rýb

Zoznam ingrediencií

  • 400 g filety z ryby (hoki, sumček, treska)
  • 1 ks stredne veľká cibuľa
  • 1 pl olej
  • 1 pl maslo
  • 2ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1/4 ks zeler
  • 4 cm pór
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1/4 ks čerstvá paprika
  • 1 l vývar z rýb
  • 1 pl paprika sladká
  • soľ, čierne korenie mleté
  • petržlenová vňať čerstvá

Postup prípravy:

Cibuľu a zeleninu pokrájame na kocky. V hrnci ohrejeme olej a pridáme maslo. Keď je maslo rozpustené, pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Prepraženú cibuľku okoreníme červenou sladkou paprikou, vzápätí zalejeme vývarom z rýb. Tajomstvo vývaru je v chuti rýb (hoki, sumček, treska). Vývar pripravíme jednoducho a rýchlo: do vody vložíme polovicu z rýb a povaríme 15 minút. Uvarené ryby z vývaru vyberieme a odložíme nabok. Postupne do vývaru popridávame zeleninu. Keď je zelenina pred dovarením, pridáme na kúsky pokrájané filety z druhej polovice rýb a povaríme maximálne 10 minút. Na koniec pridáme rybky z vývaru. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním nezabudneme dochutiť polievku najemno posekanou  petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť:-).

 

 

 

 

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty