Postup prípravy:
Cibuľu a zeleninu pokrájame na kocky. V hrnci ohrejeme olej a pridáme maslo. Keď je maslo rozpustené, pridáme cibuľu, ktorú opražíme do sklovita. Prepraženú cibuľku okoreníme červenou sladkou paprikou, vzápätí zalejeme vývarom z rýb. Tajomstvo vývaru je v chuti rýb (hoki, sumček, treska). Vývar pripravíme jednoducho a rýchlo: do vody vložíme polovicu z rýb a povaríme 15 minút. Uvarené ryby z vývaru vyberieme a odložíme nabok. Postupne do vývaru popridávame zeleninu. Keď je zelenina pred dovarením, pridáme na kúsky pokrájané filety z druhej polovice rýb a povaríme maximálne 10 minút. Na koniec pridáme rybky z vývaru. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním nezabudneme dochutiť polievku najemno posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť:-).