Postup:
Filety z ostrieža umyjeme a usušíme papierovou utierkou. Ingrediencie na krustu rozmixujeme v mixéri, aby konzistencia nebola tekutá, skôr hustejšia, aby pri pečení držala formu. Filety jemne osolíme a okoreníme z oboch strán a z vrchnej strany potrieme zmesou na krustu. Celé to jemne pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 20-25 minút na 180 stupňov, pokým kôrka nezhnedne.
Tekvicu hokkaido netreba šúpať, čiže ju len umyjeme, vydlabeme semiačka a nakrájame na cca 1cm hrubé hranolky. Hranolky osušíme v čistej utierke, aby zostali po upečení chrumkavé.
V miske si zmiešame olivový olej, kurkumu, bylinky, cesnak, soľ a korenie. Vo veľkej mise premiešame hranolky s marinádou, preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 20-25 minút, s tým, že po 10minútach obrátime hranolky na druhú stranu.
K hranolkám môžeme podávať dip z jogurtu/kyslej smotany, strúčiku cesnaku, byliniek a štipky soli.
Autor receptu: Tatiana Leová / Foodbloggerka /