< Naspäť na recepty

Morský ostriež v bylinkovo-orieškovej kruste s tekvicovými hranolkami


 

Zoznam ingrediencií

  • 1 balenie morských ostriežov
  • Krusta (hrsť vlašských orechov, hrsť petržlenovej vňate, 2PL kukuričnej alebo obyčajnej strúhanky, 2PL parmezánu, 2PL citrónovej šťavy, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti)
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Korenie
  • Tekvicové hranolky: 1 hokkaido tekvica
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • 1ČL kurkumy
  • Bylinky podľa chuti (ja som použila tymián, ale skvele sa hodí aj rozmarín alebo šalvia)
  • Soľ
  • Korenie

Postup:

Filety z ostrieža umyjeme a usušíme papierovou utierkou. Ingrediencie na krustu rozmixujeme v mixéri, aby konzistencia nebola tekutá, skôr hustejšia, aby pri pečení držala formu. Filety jemne osolíme a okoreníme z oboch strán a z vrchnej strany potrieme zmesou na krustu. Celé to jemne pokvapkáme olivovým olejom a pečieme cca 20-25 minút na 180 stupňov, pokým kôrka nezhnedne. 

Tekvicu hokkaido netreba šúpať, čiže ju len umyjeme, vydlabeme semiačka a nakrájame na cca 1cm hrubé hranolky. Hranolky osušíme v čistej utierke, aby zostali po upečení chrumkavé.

V miske si zmiešame olivový olej, kurkumu, bylinky, cesnak, soľ a korenie. Vo veľkej mise premiešame hranolky s marinádou, preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 20-25 minút, s tým, že po 10minútach obrátime hranolky na druhú stranu.

 K hranolkám môžeme podávať dip z jogurtu/kyslej smotany, strúčiku cesnaku, byliniek a štipky soli.

Autor receptu: Tatiana Leová / Foodbloggerka /

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty