Postup:
Ako prvé si pripravíme batátové hranolky: batáty ošúpeme a nakrájame na dlhšie hranolky, uložíme na plech na pečenie. Dochutíme soľou, olivovým olejom, trochou korenia, rukami dobre premiešame a dáme piecť do rúry na 180 st. C asi 25 minút, počas pečenia 2-3x pootáčame.
Na batátové hranolky potrebujeme:
2 surové batáty (sladké zemiaky)
2 PL olivového oleja
1/2 ČL soli
korenie
Kúsky ryby utrieme od prebytočnej vody papierovou servítkou. V mise spolu zmiešame nadrobno nasekané čerstvé bylinky, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Surové rybacie steaky zo šťuky morskej namočíme z oboch strán v bylinkovej marináde a uložíme na horúcu panvicu. Na strednom ohni opečieme z každej strany jednu minútu. Odložíme do nádoby, preložíme plátkami masla a necháme postáť 5 minút.
Autor receptu : Ela Krídlová / Zo srdca do hrnca /