< Naspäť na recepty

Steak z morskej šťuky

Zoznam ingrediencií

  • 5-6 ks steakov z morskej šťuky
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 PL nadrobno nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, koriander, trochu rozmarínu)
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvo zomleté štvorfarebné korenie
  • 1/2 ČL soli
  • 50 g masla

Postup:

Ako prvé si pripravíme batátové hranolky: batáty ošúpeme a nakrájame na dlhšie hranolky, uložíme na plech na pečenie. Dochutíme soľou, olivovým olejom, trochou korenia, rukami dobre premiešame a dáme piecť do rúry na 180 st. C asi 25 minút, počas pečenia 2-3x pootáčame.

Na batátové hranolky potrebujeme:

2 surové batáty (sladké zemiaky)

2 PL olivového oleja

1/2 ČL soli

korenie

Kúsky ryby utrieme od prebytočnej vody papierovou servítkou. V mise spolu zmiešame nadrobno nasekané čerstvé bylinky, soľ, korenie a pretlačený cesnak. Surové rybacie steaky zo šťuky morskej namočíme z oboch strán v bylinkovej marináde a uložíme na horúcu panvicu. Na strednom ohni opečieme z každej strany jednu minútu. Odložíme do nádoby, preložíme plátkami masla a necháme postáť 5 minút.

Autor receptu : Ela Krídlová / Zo srdca do hrnca /

 

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty