< Naspäť na recepty

Platesa s upečenými zemiakmi a pestom

Zoznam ingrediencií

  • 1 filet platesy
  • 3 väčšie zemiaky
  • olivový olej
  • rastlinný olej
  • bazalka
  • píniové oriešky
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Trvanie: 35 minút aj s prípravou

Postup:

Zemiaky uvaríme do 3/4 v hrnci a osolenej vode. Scedíme. Na panvici rozpálime rastlinný olej, pridáme zemiaky, opečieme ich kým sú chrumkavé.

Platesu osolíme, okoreníme a tým, že je to tenký filet, tak opečieme z každej strany 1-2 minúty na panvici na olivovom oleji.

Pesto: Bazalku, cesnak a oriešky + olivový olej rozmixujeme na požadovanú konzistenciu. To celé osolíme a podávame k jedlu. Dochutíme bylinkami podľa toho, čo máme doma :) My sme použili bazalku.

Môžme podávať a vychutnať si krásnu kombináciu chutí.

Autor receptu: Janka Chytráčková

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty