< Naspäť na recepty

Ostrý tuniak pre skutočných gurmánov

Vyskúšajte tento výborný recept s ostrým tuniakom a chrenovým dressingom.

Zoznam ingrediencií

  • 1/2 šálky Piknik majonézovej omáčky
  • 1 čajová lyžička jemne nastrúhaného chrenu
  • 4 ks steak z tuniaka hrubé na 1 palec
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/3 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • hrsť baby špenátových listov

Postup práce

Na prípravu chrenového dressingu si v malej miske zmiešame Piknik majonézovú omáčku  a chren. Zmes necháme v chladničke. V nádobe vytvoríme zmes z rastlinného oleja, sójovej omáčky, hnedý cukor, sezamový olej, zázvor a cesnak. Pridáme tuniaka a marinujeme 2 hodiny. Grilujeme 10 až 15 min. a otáčame dva až trikrát z každej strany. Podávame s chrenovým dressingom na baby špenátových listoch.

 

                                                      

           

Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty