Postup prípravy
Dva veľké petržleny ošúpeme, nakrájame na krúžky, vložíme do vody, ktorú osolíme a pridáme do nej bobkový list. Necháme zovrieť. Keď je petržlen mäkký, pridáme nízkotučné mlieko. Celú zmes necháme prevrieť. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Umyté a osušené ryby vložíme do nádoby, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou vložíme na chvíľu do chladničky. Po chvíli ich vyberieme a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z jednej a potom z druhej strany. Rozmixujeme mixérom a takto pripravené petržlenové pyré podávame ako prílohu k zubáčovi. Príprava zeleninovej dekorácie je veľmi jednoduchá. Nakrájame si 2-3 farebné papriky na malé kúsky a nadrobno nasekáme petržlenovú vňať. Na záver touto farebnou zmesou dozdobíme tanier.
Prajeme vám dobrú chuť!