< Naspäť na recepty

Varenie s fitneskou Natáliou - Stredomorský steak z tuniaka

Kvalitné ryby od Ryby Košice pripravované profesionálnou trénerkou

Zoznam ingrediencií

  • 1 balenie Ryba more zdravia Tuniak steak
  • 1/2 citrón, štipka soli a farebného korenia
  • 1 lyžička kokosový tuk
  • 1 zelerová stonka
  • 2 strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate
  • 50g lúpaných paradajok
  • 30g čiernych olív
  • 1 dcl bieleho suchého vína
  • hrsť čerstvej bazalky
  • štipka soli a korenia
  • rukola
  • žlté paradajky, farebná paprika
  • 1 biela cibuľka, chia olej
  • šťava z polovice citróna, štipka soli

Postup prípravy

Steaky z tuniaka pokvapkáme šťavou z citróna, posolíme, okoreníme farebným korením a dáme do chladničky. Cibuľku, zelerové stonky, petržlenovú vňať a cesnak nadrobno nasekáme. Mierne podusíme na malom množstve kokosového oleja v hlbšej panvici. Pridáme pokrájané paradajky, čierne  olivy, bobkový list a víno. Osolíme a okoreníme. Na miernom ohni necháme cca 20 minút dusiť. Tuniak steaky opečieme z oboch strán na panvici. Na tanieri podávame so zeleninovým šalátom, ktorý si pripravíme z rukoly, žltých paradajok, farebnej kapie, bielej cibuľky. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou, chia olejom .

                                                                 

Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujal Vás tento recept a neviete čo variť nabudúce?
Pozrite si ďalšie recepty