Treska oslavuje 70 rokov a vy sa môžete radovať spolu s ňou
Mať zásobu rýb na celý rok či retro chladničku plnú tresky? Áno, aj to je možné. Treskoslovenská treska od RYBA Košice totiž oslavuje 70 rokov, a jej priaznivci sa môžu radovať spolu s ňou. Ak si skalným fanúšikom pravej tresky, neváhaj a zapoj sa počas októbra a novembra do súťaže o atraktívne ceny.
„Sme hrdí na to, že naša treska v majonéze oslavuje už svoje 70. výročie a zákazníkom stále chutí. Je našou tradíciou a najpredávanejším produktom. O radosť z tohto jubilea by sme sa chceli podeliť aj s našimi priaznivcami a odmeniť ich krásnymi cenami,“ opisuje Richard Duda, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TAURIS a.s., pod ktorú značka RYBA Košice patrí.
70 rokov mala a more cien rozdávala
Načrieť do mora cien je jednoduché. Stačí, ak si kúpiš najmenej dva kusy Treskoslovenskej tresky v ľubovoľnej gramáži a príchuti a zaregistruješ pokladničný doklad na internetovej stránke https://www.treskoslovensko.sk/sutaz/ a už si v hre. Súťaž potrvá od začiatku októbra až do konca novembra.
Dvadsať šťastlivcov môže získať po kartóne tresky, desiati si odnesú Treskotričko či Treskotašku a na päť výhercov bude čakať Treskomikina či termobox na jedlo. Medzi cenami sú však aj keramické misky na tresku či domáca pekáreň alebo kurz hrnčiarskej výroby pre dvoch. „Hlavnou cenou v súťaži je ročná zásoba rýb v hodnote tisíc eur a vyhrať možno aj retro chladničku plnú tresky,“ dodáva Richard Duda.
Treskoslovenská treska je verná chuti včera, dneska
Treska v majonéze uzrela svetlo sveta v roku 1954 a ľuďom okamžite zachutila. Za jej receptom stojí kuchár a cukrár Július Boško, ktorý bol vychýreným špecialistom na studenú kuchyňu. Receptúru šalátu z rýb a zeleniny vymyslel na objednávku vtedajšieho šéfa Ryba Bratislava a prvýkrát ju namiešal v hoteli Carlton.
A tak si už desiatky rokov drží treska medzi zákazníkmi svoju pozíciu v obľúbenosti. „Len za minulý rok sme jej predali takmer 1 400 ton,“ vyčísľuje Richard Duda s tým, že za jeden deň sú v RYBA Košice schopní vyrobiť vyše 30-tisíc kusov tejto lahôdky.
A prečo je práve Treskoslovenská treska v majonéze taká obľúbená? V roku 2018 sa RYBA Košice rozhodla vrátiť k jej pôvodnej receptúre, ktorej základom je správny pomer bieleho mäsa z tresky a lahodnej majonézy. Kopíruje tak normu ešte z roku 1958.
Treskoslovenská treska pritom obsahuje 100-percentné mäso z aljašských tresiek, ktoré sú voľne lovené priamo na Aljaške. Zároveň sa v nej nenachádzajú žiadne umelé sladidlá a svojím zložením je vhodná aj pre celiatikov.