< Naspäť na Aktuality

Ako na ryby radí šéfkuchár Ryby Košice Lukáš Dőrnhőfer

Grilujeme kvalitné ryby

  Poslať známemu

Ak sa rozhodneme pre akúkoľvek tepelnú úpravu rýb, úplne najpodstatnejšie je  vedieť si vybrať zo širokej ponuky kvalitných rýb.

Inšpirujte sa našou širokou ponukou kvalitných rýb.

Grilovacia sezóna je v plnom prúde a vy ste sa rozhodli, že pozvete priateľov na zdravú grilovačku? Kvalitné ryby na grile sú lahôdkou, no vy neviete ako na to?

Máme pre vás pár rád od nášho šéfkuchára, Lukáša Dornhofera.

Ako s rybou na gril

„ Základným pravidlom pri grilovaní je negrilovať ešte zmrazené ryby. Rozmrazujeme ich šetrne, a to tak, že ryby  vyberieme z obalu, položíme na tanier a necháme pomaly rozmraziť v chladničke.

Na grilovanie sa hodia hlavne celé ryby a podkovičky. Menšie kúsky a filety negrilujeme priamo na rošte, pretože sa môžu rozpadnúť. Pripravujeme ich radšej v alobale, jemnejšie rybky v  papieri na pečenie, alebo si z nich pripravíme špízy.

Predtým, ako položíme celú rybu na gril, potrieme rošt aj rybu olivovým olejom, koža sa neprilepí. Rybu pokvapkáme  trochou suchého bieleho vína, ochutíme soľou, korením a bylinkami.“

Môj tip na omáčku

„Ku  grilovaným rybám sa vynikajúco hodí Clowcester studená rybia omáčka, ktorú si pripravíme veľmi jednoducho a rýchlo. Do vychladenej hustej majonézy primiešame kyslú smotanu a posekaný fenikel. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou a Worcester omáčkou. Dobre premiešame a podávame k rôzne upraveným rybám.“

 

 

 

Pozrite si ďalšie články