Poslať známemu

Lucia o recepte:

Deti milujú najmä pstruhy, pretože ich mäso je jemné, ľahko oddeliteľné od kostí, jemne ružové a lahodné. Konzumáciu rýb odporúčajú i lekári, pretože obsahujú kvalitné bielkoviny, jód, množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Sú bohatým zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín a vitamínu D.
Luciina rada:
Mäsko pstruha je veľmi jemné, preto si jeho príprava nevyžaduje špeciálne postupy. Príprava je jednoduchá – chutí rovnako dobre na masle ako grilovaný na drevenom uhlí. Práve tak nám chutí najviac.
Recept na Pstruha na ružovom korení a rozmaríne nájdete tu.
Pstruh dúhový
(ang. Trout, lat. Oncorhynchus mykiss)
(ang. Trout, lat. Oncorhynchus mykiss)
Patrí do čeľade lososovitých, živí sa prevažne hmyzom, slimákmi a červíkmi.Charakteristikou Pstruha dúhového je červený pásik po strane jeho tela, naviac je posiaty množstvom čiernych škvrniek.
Viac si prečítajte tu