SUMČEK africký
Sumček africký má kvalitné mäso bez vnútrosvalových kostí, s drobnými dietickými hodnotami, bez rybacieho pachu. Mäso má výborné chuťové vlastnosti a je vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou.
Trska aljašská - ide o silnú dravú rybu, ktorá žije v chladných vodách prevažne severného Pacifiku. Vyskytuje sa vo veľkých húfoch a v celosvetovom meradle patrí k najviac loveným rybám. Jej mäso je mäkké, biele, chudé, veľmi jemné a chutné.
Treska pollack patrí do čeľade treskovitých a je príbuzná treske obyčajnej. Telo má perleťovo sivé s jasnou čiarou po stranách tela. Dáva prednosť životu v húfoch v chladných morských vodách. Živí sa sleďmi a šprotmi. Mäso tejto ryby je veľmi aromatické, pevné a chutné.
Morská šťuka, nazvaná tiež Hake alebo Merlúza, je príbuzným obľúbeného Hoki. Ide o dravca, ktorý sa živí inými rybami a morskými živočíchmi. Domovom morskej šťuky sú oceány a moria južnej pologule, predovšetkým pri pobreží Patagónie (Argentína, Čile) a okolo Nového Zélandu a Austrálie. Morská šťuka má podobne ako Hoki biele, pevné mäso s výraznou chuťou a nízkym obsahom tuku. Táto ryba je veľmi obľúbená z dôvodu všeobecného využitia v kuchyni.
Morský ostriež je morská ryba patriaca do čelade ropušnicovitých. Vysoké - oválne telo s veľkými očami. Ústa sú dlhé, široké, takmer vodorovné. Šupiny sú lesklé a veľmi tvrdé, výrazne červené.Mäso je pevné, biele a šťavnaté. Jeho chuť je jemná a mäso obsahuje relatívne málo tuku.
Pstruh je chuťovo vynikajúci a v našom prostredí patrí k celoročne dostupným rybám. Žije v chladných a tečúcich riekach s vyšším obsahom kyslíka. Mäso pstruha má krásnu ružovooranžovú farbu, je veľmi jemné, chutné a dá sa rýchlo oddeliť od kosti. Chuť veľmi závisí na kvalite vody v prostredí, z ktorého pstruh pochádza.