< Naspäť na Aktuality

Mladí milujú košickú tresku

  Poslať známemu

      Na raňajky, desiatu, či len tak – ku knihám do pohody. Napriek svojim 62 rokom existencie je košická treska stále“ in“ a obľúbená v duchu „ Treska a dva rožky“, alebo „A čo dneska?Treska.“         

Od nepamäti bola treska jedlom študentov. Že je tomu tak aj dnes, na to je jej výrobca Ryba Košice právom pyšný.

Dlhodobo a už tradične  podporuje mladých  ľudí v štúdiu i vo  voľnočasových aktivitách. Pripravuje zábavno - zážitkové stretnutia pre predškolákov, školákov aj  študentov vysokých škôl, ktoré sú medzi mladými veľmi obľúbené.

Formou ochutnávky naslepo, vedomostným kvízom  sa  majú možnosť vyjadriť k porovnávaným produktom – Treska exklusivTreska modrá. Výsledky  hovoria o tom, že košická treska je stále súčasťou internátneho života našich stredoškolákov aj vysokoškolákov . Okrem Slovákov sa ochutnávok zúčastňujú aj študenti z iných krajín. Ich hodnotenia  potvrdzujú, že mladí milujú košickú tresku nezávisle od krajiny, z ktorej pochádzajú.

Pár slov k histórii -  Treska v majonéze

Treska v majonéze – fenomén Slovákov,  každému z nás dôverne známa už niekoľko generácií - produkt, na ktorý by sme mali byť právom hrdí. Málokto však pozná pravú históriu a podstatu Tresky v majonéze. Prvá zmienka o Treske v remuláde je z roku 1953, o rok neskôr sa začala skúšobná výroba s plánom 65 ton na rok. Ten bol v tom istom roku prekročený takmer dvojnásobne. Treska si svojou lahodnou sladkokyslou chuťou rýchlo našla svojich priaznivcov a v súčasnosti je jej spotreba niekoľkonásobne vyššia.

Pozrite si ďalšie články