Na raňajky, desiatu, či len tak – ku knihám do pohody. Napriek svojim 62 rokom existencie je košická treska stále“ in“ a obľúbená v duchu „ Treska a dva rožky“, alebo „A čo dneska?Treska.“
Od nepamäti bola treska jedlom študentov. Že je tomu tak aj dnes, na to je jej výrobca Ryba Košice právom pyšný.
Dlhodobo a už tradične podporuje mladých ľudí v štúdiu i vo voľnočasových aktivitách. Pripravuje zábavno - zážitkové stretnutia pre predškolákov, školákov aj študentov vysokých škôl, ktoré sú medzi mladými veľmi obľúbené.
Formou ochutnávky naslepo, vedomostným kvízom sa majú možnosť vyjadriť k porovnávaným produktom – Treska exklusiv a Treska modrá. Výsledky hovoria o tom, že košická treska je stále súčasťou internátneho života našich stredoškolákov aj vysokoškolákov . Okrem Slovákov sa ochutnávok zúčastňujú aj študenti z iných krajín. Ich hodnotenia potvrdzujú, že mladí milujú košickú tresku nezávisle od krajiny, z ktorej pochádzajú.
Pár slov k histórii - Treska v majonéze
Treska v majonéze – fenomén Slovákov, každému z nás dôverne známa už niekoľko generácií - produkt, na ktorý by sme mali byť právom hrdí. Málokto však pozná pravú históriu a podstatu Tresky v majonéze. Prvá zmienka o Treske v remuláde je z roku 1953, o rok neskôr sa začala skúšobná výroba s plánom 65 ton na rok. Ten bol v tom istom roku prekročený takmer dvojnásobne. Treska si svojou lahodnou sladkokyslou chuťou rýchlo našla svojich priaznivcov a v súčasnosti je jej spotreba niekoľkonásobne vyššia.