Patríme medzi tú šťastnú hudobnú skupinu, ktorá hráva prevažne na zahraničných pódiách. Teší nás každá nová krajina ktorú navštívime, a vždy si nájdeme čas na ochutnávanie lokálnej gastronómie z tunajších surovín. Čím sme bližšie k moru, tým častejšie na náš stôl pribúdajú morské plody a ryby. Populárnejšie sú recepty z južných krajín, no my sme mali šťastie aj na tie severné či stredozápadné jedlá. Menili sa chute, farby, vône ale jedno bolo vždy spoločné. Čerstvosť. Čerstvosť a stáročiami overené recepty.
Prečo sa hovorieva zdravý ako ryba? Ľudia si to trocha mýlia. Domnievajú sa že ide o živú rybu, ktorá sa teší zo života a žiadneho zverolekára nikdy potrebovať nebude. V skutočnosti toto príslovie poukazuje na jód, ktorý konzumujeme spolu s rybou. Ide teda paradoxne o mŕtvu rybu, ktorá žiadne zdravie nemá. Preto vždy, ak počujem toto slovné spojenie, dostanem chuť na tresku. Ak by som chcela byť dôsledná, tak by som rybu nahradila červíkmi, ako sa hovorieva v tom vtipe o nich. Prečo si praje každý rybár po smrti spopolnenie? Lebo sa bojí pomsty červíkov.